커리톡

궁금하신점은 무엇이든 물어보세요.무통장 입금을 하셨다면 입금통보 해주세요. 빠른처리 해드리겠습니다.
● 홈 > 커뮤니티 > 공지사항
영어듣기에 필요한 표현들

* 건강 *

What's the matter? / What's wrong with you? (어디가 아프세요?)

My stomach is upset. (배탈이 났어요. / 속이 안 좋아요.)

My stomach hurts. (속이 쓰립니다.)

I have a headache[toothache]. (두통[치통]이 있어요.)

/ I've caught a cold. (감기에 걸렸어요.)

I have a runny nose. (콧물이 흘러요.)

/ I have a sore throat. (목이 아픕니다.)

Have you tried some medicine? (약 좀 드셨어요?)

You'd better go see a doctor. (의사의 진찰을 받아 보는 게 좋겠어요.)

I have an appointment to see the doctor at 6.

(6시에 병원 진료 예약이 되어 있습니다.)

What are your symptoms? (증세가 어떠십니까?)

Take two pills after each meal. (식사 후에 두 알씩 드세요.)

* 날씨 *

How's the weather tomorrow? / What's the weather like? (내일 날씨가 어떻습니까?)

It'll rain, I think. You'd better take an umbrella. (비가 올 것 같으니 우산을 가져가는 게 좋겠네요.)

It's getting warmer. (점점 따뜻해지고 있습니다.)

It's still chilly in the early morning. (이른 아침에는 아직 쌀쌀합니다.)

* 음식 주문 *

May I take your order? / Would you like[care] to order now? (주문하시겠습니까?)

I'd like a hamburger. (나는 햄버거로 하겠어요.)

/ I'll have a rump steak. (나는 럼 스테이크를 먹겠습니다.)

I'll try fried trout. (송어튀김을 먹어 보겠어요.)

Could I have baked salmon? (연어구이가 되겠습니까?)

I'll have the same. / Ther same for me. / Same here. (저도 같은 것으로 하겠어요.)

What's good here? (이곳의 전문 요리는 뭐죠?)

What's your suggestions? / Any suggestions? / What do you recommend? (어떤 음식을 권하시겠어요?)

How would you like your steak? (스테이크는 어떻게 익혀 드릴까요?)

Well-done, please. (잘 익혀 주세요.)

Please make it medium. (살짝 익혀 주세요.) / I'd like it rare, please. (설 익혀 주십시오.)

알고 있는 것이라도 실제로 듣기평가 시간이 되면

머릿속에서 사라질 수 있답니다  :)

언제든 자신감 넘치는 여러분들 되시길 바래요^^